In mijn vorige bericht over het WW ADE Institute zei ik al dat we veel geleerd hebben van de Apple experts. Deze mensen maken de apps van Apple die we dagelijks gebruiken in onze lessen. Wie beter dan hen kan de mogelijkheden van deze apps tonen? We ontmoetten de mensen achter GarageBand, iMovie, Final Cut Pro, Keynote en al de nieuwe mogelijkheden voor MDM die in iOS 9.3 en 10 zitten.

ADE’s worden beschouwd als experts in het gebruik van Apple producten, maar toch worden wij nog vaak verbaasd door features die we nog niet eerder gezien hebben.

Ikzelf herontdekte GarageBand op iOS. Ik had al eerder met de nieuwe Live Loops gespeeld, maar ik had niet door dat die zo krachtig en veelzijdig waren. Totaal omvergeblazen werd ik door de workshop ‘Keynote voor gevorderden’. “Mr. Keynote” himself toonde ons enkele fantastische design features and werkwijzes waarmee je immens veel tijd kan besparen. Een voorbeeld: als je een foto op de achtergrond van een dia hebt staan en je wil een bijpassende tabel maken, kan Keynote de kleuren van de foto analyseren en een bijpassende tabelstijl maken.

Bekijk deze filmpjes om te zien hoe je het doet:

Buiten het geven van tips, hebben de experts ook naar ons geluisterd. Hoe gebruiken leraars hun producten en welke aanpassingen verwachten zij? Deze gesprekken alleen al maken de verplaatsing naar het ADE Institute waard.

We kregen ook de kans om te spelen met de nieuwe Swift Playgrounds die in iOS 10 op de iPad beschikbaar zullen worden. Apple ontwikkelde daarnaast een volledige lessen reeks om kinderen te leren programmeren met Swift in de Playgrounds app op iOS en in Xcode op de Mac. Je kan alle info hierover vinden op http://www.apple.com/education/everyone-can-code/

Twee andere heel erg goeie workshops die ik bijwoonde waren ‘Extreme Preso Makeover’ over hoe betere presentaties maken en je publiek overtuigen en een workshop getiteld ‘Change Leadership’ gebracht door de mensen van Apple Professional Learning. De eerste gaat erg nuttig zijn in mijn eigen nascholingen waar heel wat presentatievaardigheden in aan bod komen. De andere gaat me enorm helpen in mijn eigen school om een betere leeromgeving te creëren voor leerlingen en collega’s.

Worldwide Apple Distinguished Educators Institute 2016 in Berlin: Deel III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *