Sneltoetsen

Heel wat sneltoetsen die je op de Mac hebt, werken ook op iPad. Enkele voorbeelden:

  • cmd+space activeert Spotlight
  • cmd+tab laat je doorheen je laatste apps wisselen
  • cmd+c, +v, +x is op iPad ook gewoon copy, paste en cut
  • In Safari werkt cmd+t en cmd+w om een nieuw tabblad te maken of één te sluiten en ctrl+tab om te wisselen tussen geopende tabbladen.
  • Woorden in het vet markeren in deze tekst heb ik trouwens met cmd+b gedaan.

Supertip: houd de cmd-toets even ingedrukt en een pop-up verschijnt met de beschikbare sneltoetsen in de app die je nu gebruikt.

Toch het onscreen toetsenbord gebruiken

Wil je snel een emoji toevoegen? Druk dan op eject-toets om het on-screen toetsenbord te laten verschijnen. Je kan dan snel wisselen van toetsenbord lay-out en je emoji toevoegen.

IMG_1196.JPG

Navigeren in tekst

Tekst selecteren gaat ook veel handiger met een extern toetsenbord omdat je de pijltjestoetsen kan gebruiken. Zonder bluetooth keyboard is dit ook al veel handiger geworden in iOS 9, maar als je gewend bent om op een computer tekst te selecteren m.b.v. je toetsenbord, kan je die vertrouwde manier ook op iOS gebruiken.

Bugs en enkele lastigheden

Als je het toetsenbord on screen wijzigt naar een andere indeling (QWERTY on screen en je bluetooth keyboard is AZERTY), dan zal je foutief invoeren. Ik hoop dat deze bug snel verholpen wordt.

Autocorrection werkt niet als je een extern toetsenbord gebruikt. Mac en iOS gebruikers zijn zo hard verwend sinds Mountain Lion en iOS 7 dat je er te snel van uit gaat dat iOS jouw slordigheden wegwerkt. Met een BT keyboard niet dus. Ik heb alvast mijn feature request ingestuurd!

Snelle tips om te werken met een keyboard op iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *