Onlangs gaf ik een workshop rond ‘Spelen met geluid op de iPad’ op een studiedag rond kunst, muziek en ICT van Muzes.

Ik wil dan ook graag de gebruikte apps van deze sessie delen op mijn blog. De getoonde video’s van elke app zijn niet door mezelf gemaakt. Ik ga ook niet uitleggen hoe je er mee werkt, daarvoor wil ik je graag uitnodigen op een workshop!

NB: geen van de gebruikte video’s zijn van mij

Soundrop (gratis)

Soundrop
Deze app bestaat uit een geluidsbron waaruit balletjes vallen. Zelf voeg je lijnen toe waarop de balletjes botsen. Hoe sneller het balletje valt, hoe hoger de toon. Upgraden naar de pro-versie (in-app aankoop)laat je kiezen uit verschillende timbres voor de lijnen. Een andere leuke toevoeging is dat je balletjes kan laten reageren op de zwaartekracht door met je iPad te draaien.

App Store


Beatwave (gratis)

BeatwaveIn deze app kan je in een matrix geluidloops maken. Je kan kiezen uit 3 verschillende timbres, het tempo aanpassen en verschillende patronen tegelijk afspelen.

Daarbij is het geheel visueel erg aantrekkelijk door het gebruik van kleuren en een heel eenvoudige interface.
App Store


Toca Band (gratis)

Toca BandIn een vorige post kon je al lezen dat ik heel enthousiast ben over de apps van Toca Boca. Deze Toca Band vind ik echt de max! De app is weer super eenvoudig in gebruik, maar de mogelijkheden om een liedje te maken zijn eindeloos. Bovendien ‘klopt’ het ook steeds omdat je gebruikmaakt van geluidssamples die steeds synchroon lopen.

Je kan ook extra creatief zijn door een instrument op de ster te zetten en te soleren met dit item.

En: deze app is niet enkel voor kinderen, ik vind ‘m zelf ook enorm leuk om mee te jammen!
App Store


Singing Fingers (gratis)

SingingFingersSchilderen met geluid. Dat doe je met Singing Fingers. Uitleggen heeft weinig zin als het heel makkelijk kan in een filmpje. Dat vind je hieronder. Op hun website hebben de ontwikkelaars ook nog enkele handige tips staan.
App Store


MadPad HD (betaald)

MadPadDeze app biedt je een drumpad met behulp van zelf gemaakt video. Je kan ook MadPad sets downloaden. Met de camera van je iPad neem je geluiden op en daarmee kan je een musiceren. Als je de Soundtrigger gebruikt om op te nemen, zal je fragment exact beginnen waar het geluid begint.

De sets die je maakt kan je delen met de wereld via Twitter of via de MadPad HD app.
App Store

Spelen met geluiden op de iPad

Een mening over “Spelen met geluiden op de iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *