Met deze blog wil ik zeker niet het warm water uitvinden. Op het net zijn al ‘tig’ websites en blogs aanwezig over vernieuwende lesideeën en leeromgevingen en -middelen.

Waarom deze blog dan nog?
Op deze plek wil ik die nieuwe ideeën bundelen en delen met ‘de wereld’. Meer nog: ik wil tips en tricks verzamelen voor leraars die weinig ervaring hebben met het implementeren van nieuwe technologieën in hun lessen. Vandaag doen vele gelijk- en ongelijkgestemden dit al op sociale netwerksites of op eigen blogs. De eerste methode vind ik zeer vluchtig en de tweede heeft voor veel Nederlandstaligen een taalbarrière.

Wat ik ook ten zeerste belangrijk vind is dat de berichten kort en bondig zijn. ICT-toepassingen in het onderwijs moeten eenvoudig zijn, als je dus ellenlange teksten moet schrijven om uit te leggen hoe iets werkt, is dat geen eenvoudige toepassing. Vind je toch dat ik iets te voor de hand liggend vind, aarzel dan niet om te reageren. Ik zal met alle plezier meer uitleg verschaffen.

Liefste lezer, voel je a.u.b. geroepen om bij te dragen aan deze blog. Je kan mij eenvoudig bereiken via deze blog of via een tweet @marienkoen!

Wees welkom!

Koen


In Dutch we have a saying that goes like this: ‘to invent hot water’. It means something like ‘to develop an idea that everyone else already knows and try to sell it like something new’. That’s what I do not intend to do with this blog.

Why then this blog?

On this spot I’d like to collect ideas about learning and how to implement technology in it in a way that teachers who do not have great computer skills can do so.

Another thing I think is very important is that tutorials should be short and clear. Implementations in teaching should be easy. Their tutorials too. If you find a post where you think I’m too quick, give me a shout and I’ll be happy to give some more explanation.

Dear reader, please feel tempted to contribute to this site! You can reach me via this blog or with a tweet @marienkoen.

Welcome!

Koen